Seurakunta

Seurakunta

Saarijärven Helluntaiseurakunnan rukoushuone

Saarijärven Helluntaiseurakunta on noin 200 jäsenen itsenäinen paikallisseurakunta Saarijärvellä, keskellä luonnonkaunista Keski-Suomea. Seurakuntamme on yksi Suomen n. 270:stä helluntaiseurakunnasta. Rukoushuoneemme sijaitsee noin 2 km Saarijärven keskustasta osoitteessa Matinkuja 1. Suomen helluntaiherätyksen opista ja toiminnasta saat tarkempaa tietoa Netmissionin  ja Helluntaiherätyksen sivuilta.

Toiminta

Viikoittaisia seurakunnan tilaisuuksia ovat sunnuntaijuhla kahvituksineen sekä rukouskokoukset keskiviikkoisin. Lapsille on sunnuntaijuhlan yhteydessä pyhäkoulu ja viikolla tyttö- ja poikakerhot. Nuoret kokoontuvat joka toinen lauantai nuorteniltaan. Keskustassa sijaitseva Majakka-kahvila on avoinna maanantaisin ja torstaisin. Majakalle voi tulla syömään tai kahville aukioloaikoina. Lisäksi jaamme sieltä kaupoista saatavaa ylijäämäruokaa vähävaraisille. Pylkönmäen tiloissamme pidetään viikoittain raamattupiiriä ja kerran kuussa ehtoolliskokous. Seurakuntamme tekee lähetystyötä Thaimaassa. Osallistumme hengelliseen työhön Suomen vankiloissa. Suurin osa seurakunnan toiminnasta tapahtuu palkattomasti talkootyönä. Seurakunnassa on päätoimiset pastori ja lapsityötekijä. Varat toimintaansa seurakunta saa vapaaehtoisina lahjoituksina.

Historia

Saarijärvellä on ollut helluntaiherätyksen toimintaa jo 1920-luvulta alkaen ja itsenäisiä seurakuntia on toiminut Mahlun ja Pajupuron kyläkunnilla sekä Pylkönmäen taajamassa. Saarijärven Helluntaiseurakunta on perustettu vuonna 1972. Perustajajäseniä oli 23, mistä seurakunta on kasvanut noin 200 jäsenen yhteisöksi. Seurakunta on rakentanut omat toimintatilat vuonna 1980 Matinkuja 1:een.

Seurakunnan organisaatio

Seurakuntamme on aatteellinen yhteisö, jonka johtoryhmän muodostaa vanhimmisto. Vanhimmisto toimii myös Saarijärven Helluntaiseurakunnan kannatusyhdistys ry:n hallituksena.