Seurakunta

Saarijärven Helluntaiseurakunta on n. 250 jäsenen itsenäinen paikallisseurakunta Saarijärvellä, keskellä luonnonkaunista Keski-Suomea. Seurakuntamme on yksi Suomen n. 270:stä helluntaiseurakunnasta. Suomen helluntaiherätyksen opista ja toiminnasta saat tarkempaa tietoa Netmissionin  ja Helluntaiherätyksen sivuilta.

RukoushuoneEdesta1TOIMINTA

Saarijärven Helluntaiseurakunta on toiminnassaan täysin itsenäinen. Suurin osa seurakunnan toiminnasta tapahtuu palkattomasti talkootyönä. Seurakunnassa on päätoimiset pastori ja lapsityötekijä. Varat toimintaansa seurakunta saa vapaaehtoisina lahjoituksina. Seurakunnan viikoittaisen perusohjelman rungon muodostavat omissa toimitiloissa pidettävä sunnuntaijuhla ja keskiviikon rukousilta. Lapsille järjestetään viikoittain sunnuntaijuhlan yhdeydessä pyhäkoulu ja seurakunnassa toimii lapsikuoro Ilontuojat. Majakka-kahvila on avoinna maanantaisin ja torstaisin keskustasta vuokratussa kahvilatilassa. Seurakuntamme tekee lähetystyötä Espanjassa ja Kambodzassa. Olemme aktiivisesti mukana kotimaassa tehtävässä vankilatyössä.

Historia

Saarijärvellä on ollut helluntaiherätyksen toimintaa jo 1920-luvulta alkaen ja itsenäisiä seurakuntia on toiminut Mahlun ja Pajupuron kyläkunnilla sekä Pylkönmäen taajamassa. Saarijärven Helluntaiseurakunta on perustettu vuonna 1972. Perustajajäseniä oli 23, mistä seurakunta on kasvanut yli 220 jäsenen yhteisöksi. Seurakunta on rakentanut omat toimintatilat vuonna 1980 Matinkuja 1:een.

Keskustan toimitila, Majakka-kahvila toimii keskustassa osoitteessa Kauppakatu 8. Lisäksi seurakunnalla on Pylkönmäen taajamassa rukoushuonekiinteistö, jossa pidetään viikoittain raamattupiiri. Seurakuntamme toiminta tapahtuu osin myös erilaisissa pienryhmissä.

Seurakunnan organisaatio ja yhteyshenkilöt

Seurakuntamme on aatteellinen yhteisö, jonka johtoryhmän muodostaa vanhimmisto. Vanhimmisto toimii myös Saarijärven Helluntaiseurakunnan kannatusyhdistys ry:n hallituksena.

Vanhimmisto ja sen vastuujako on seuraava: