Lähetystyön historia

LÄhetystyön historiaa

2000-luvun vaihteen molemmin puolin tehtiin paljon lähetystyötä Vienan Karjalaan, josta tarkemmin alempana. Sitä ennen lähetystyön kohteena oli ollut suovia Itävalta Susan ja Simo Pesosen perheen osakannatuksen myötä.

Kesästä 2015 kesään 2019 kannatimme osaltamme Kirsi ja Tuomo Lehtimäen viisihenkistä perhettä Thaimaassa. Tuomo ja Kirsi opettivat raamattukoulussa paikallisia työntekijöitä. Heidän työnantajaseurakuntansa oli Tikkakoski.

Thaimaa on läheinen kohde seurakunnallemme myös muuta kautta. Seurakunnan työntekijänä oli 1980-luvun lopulla Reino Pajula, joka vaimonsa Anjan kanssa oli ollut vuosikymmeniä lähetystyössä Thaimaassa. Myös lähetysveteraani Orvokki Ahonen, joka Etiopian-vuosien jälkeen teki vielä pitkän työrupeaman Thaimaassa, on tuonut seurakuntaamme terveisiä Thaimaasta ja tulkkaa puheita usein thaiksi seurakuntamme thaimaalaisille jäsenille. Silloin tällöin koko seurakunta on saanut myös makuterveisiä Thaimaasta osallistumalla thaimaalaiselle lähetyslounaalle.

Euroopan evankeliointiin saimme uuden kontaktin Sankilan perheen myötä, jota lähdimme kannattamaan Espanjaan osakannatuksella kesällä 2017. Päivin ja Tapanin ja kahden lapsen työnantajaseurakuntana on Keuruu. He keskittyvät seurakunnan istutustyöhön ja ovat edelleen kentällä.

Lehtimäen perheen palattua kesällä 2019 toistaiseksi Suomeen säilytimme lähetystyömme painopisteen edelleen Kaakkois-Aasian raamattukoulutyössä ja siirryimme kannattamaan Maarit ja Jouko Pynnöstä Kambodzassa. Heidän työnantajaseurakuntansa oli ”naapurissa” Uuraisilla ja Pynnöset ovat kotoisin Keski-Suomesta. Pynnöset opettivat raamattukoulussa ja Maarit oli mukana koko Kaakkois-Aasian Kairos-kurssityössä. Kairos-kurssi on lähetystyön perusteisiin pureutuva ja lähetystyöhön valmentava lyhytkurssi. Pynnöset palasivat kotimaahan kesällä 2021.

SEURAKUNTAMME VENÄJÄN LÄHETYSTYÖN HISTORIAA

Kuvia Karjalasta 2008 – 2010