18.3.2020 18.45

Seurakunnan toiminta poikkeustilanteessa

Sunnuntaijuhlaa voit seurata nettilähetyksenä Usko-TV:n kautta. Rukoushuoneella ei ole sunnuntaina tilaisuutta kokoontumisrajoitusten vuoksi, mutta voit katsoa juuri sitä hetkeä varten laaditun seurakuntamme nettilähetyksen opetuksineen. Pidämme rukoushuonetta avoinna tiettyinä aikoina, jolloin sinne voi tulla yksittäiset ihmiset rukoilemaan, 10 henkilön kokoontumisrajoitus ja muut varotoimenpiteet huomioiden. Pastori on tavattavissa seurakunnan kalenteriin merkittyinä aikoina rukoushuoneella tai Majakalla. Häneen voi ottaa suoraan yhteyttä myös muulloin puhelimella. Ruoka-avustuksen jako Majakalla jatkuu, mutta kahvituksia Majakalla ei järjestetä. Kaikkien on tärkeää noudattaa viranomaisten kulloinkin voimassa olevia toimintaohjeita riskiryhmien suojelemiseksi. Vältämme ihmisten kohtaamisissa lähikontakteja (emme kättele, säilytämme riittävän etäisyyden). Erityisesti yli 70-vuotiaiden tulisi pysyä erillään väkijoukoista ja julkisista paikoista. Seurakunnan jäseniä rohkaisemme antamaan rahalahjoituksensa pankin kautta tämän nettisivumme yhteystiedoissa ilmoitetuille tileille, sillä kokoustoiminnan keskeytys ei olennaisesti vähennä seurakunnan menoja.

Kontakti ystäviin onnistuu helposti puhelimella tai nykyviestintätekniikan avulla. On tärkeää, ettei kukaan jää yksin vaan kontakti toisiin säilyy. Jos haluat tavata, otathan ystävääsi ensin yhteyttä ja tiedustelet, sopiiko tapaaminen. Tarvitsemme nyt vastuullisuutta ja viisautta ja ymmärrystä eikä mahdollista tapaamiskieltoa kannata ottaa henkilökohtaisena loukkauksena. Haluamme kaikki suojella toisiamme riskeiltä. Rukous on virusvapaa kenttä jossa on tärkeää ja turvallista nyt operoida.

Helluntaiseurakuntien yhteinen tiedote.

Valtioneuvoston linjaukset 16.3.2020, voimassa 13.4.2020 saakka:

"Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja –paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin."

"Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet)"