taivas on uskon määrä, matkalle en tahdo jäädä"

Olen Raimo Katajamäki Saarijärven Mahlulta, 45-vuotias Jeesukseen Kristukseen uskova mies.

Uskon Herraan Jeesukseen Kristukseen henkilökohtaisena sovittajanani ja pelastajanani ja ainoana vapahtajana. Herra on minun syntini sovittanut, minä olen saanut ne anteeksi Herran armosta. Uskon Jeesukseen Kristukseen, ylösnousseeseen Jumalan ainoaan poikaan. Odotan Herrani tulemusta ja Isän kotiin pääsyä.

Minulla oli uskovat vanhemmat ja lapsesta lähtien uskonnollisuus on ollut minulle tuttua. Herra kutsui rippikoulun tienoilla minua kovastikin, mutta aika ei kait ollut otollinen. Maailma vei ja sitä luuli olevansa jotain ja tietävänsä kaiken. Maailma vei hyvinkin syvälle. Vuonna 2001 Herra rupesi kutsumaan minua oikein kunnolla. Kävin sitten uskovien kasteella. Vaikeuksia oli, mutta kyllä siitä lähtien Herra on vaikuttanut elämässäni suuresti; kiitos Herralle.

Lempiraamatunkohtani on Gal 2:20:  ”Minä elän, en enää elä minä, vaan Kristus elää minussa; ja minkä nyt elän lihassa, sen minä elän Jumalan Pojan uskossa, hänen, joka on rakastanut minua ja antanut itsensä minun edestäni.”

Herra on vastannut kaikkiin rukouksiini. Ei aina tietenkään niin kuin minä haluan, mutta aina minun parhaakseni. Paljon ovat rukoukseni nähtävästi olleet Herran tahdon mukaisia, koska on tullut myös minun tahtoni mukaisia vastauksia. Herra on pitänyt minusta huolta ja varsinkin läheiseni tietävät miten paljon. Läheiseni tietävät kaiken elämänmuutokseni ja mistä elämästä Herra minut pelasti. Se on ollut esirukousten tulosta, sillä Herra kuulee hartaat esirukoukset ja uskon että esirukousten lapset eivät joudu hukkaan.

Monet ovat rukoilleet puolestani, kiitos siitä heille. Tähän sanonkin, että rukoilkaa rakkaat Jeesuksen omat, lastenne, puolisoittenne, ystävienne ja kaikkien niiden puolesta, jotka eivät vielä tunne Jeesusta, mutta ovat teille tärkeitä. Sillä Herra kuulee rukoukset, Hän ei ehkä heti vastaa, mutta Hän kuulee ja laskee kyyneltenne määrän. Kun sitten aika tulee, niin Hän pelastaa esirukousten lapset.

Herra on ollut minua kohtaan kaikessa hyvä ja kärsivällinen. Odotan Herran toista tulemusta ja ”taivas on uskoni määrä, matkalle en tahdo jäädä”, kuten hyvässä laulussa sanotaan. Tapahtukoon kaikessa Herran tahto. Herra tahtoo meille pelkkää hyvää ja antaa meille pelkkää hyvää. Jos joku meidän tahtomme mukainen asia ei mene läpi, on se siksi, että se ei ole meille hyödyksi. Herra antaa meille sitä mikä taivasosuutemme vaatii. Herra kasvattaa meitä taivasta varten.

Niille, jotka eivät ole ottaneet Jeesusta elämäänsä eivätkä vielä tehneet uskonratkaisua, haluan sanoa, että pyytäkää Herraa elämäänne. Herraa ette saa otettua elämäänne mutta voitte pyytää Herraa ottamaan teidät.

Uskovan tie ei aina ajallisesti ole helppo, eikä Herra niin ole luvannutkaan. Uskovan tie on itsensä valvomista, kilvoittelemista ja uskon säilyttämistä loppuun asti. Käännytään Herran puoleen jos huomataan, että on tehty jotakin Herran tahdon vastaista. Senkin tahdon sanoa, että ei uskovan tarvitse luopua mistään. Herra vain laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja silloin ajalliset riennot ja himot eivät ole tärkeitä. Ei kaikkea ole meiltä kielletty, mutta kaikki ei ole meille hyödyksi eikä meitä rakenna. Sitten kun Herra muuttaa  asioiden arvon ja tärkeysjärjestyksen, niin se mikä ei ole Herran tahdon mukaista jää pois, (jos emme yritä väkisin pitää niistä kiinni), niin nämä asiat jäävät elämästä pois. Mutta Herra ei muuta sinua pakolla, vaan sinun täytyy itse tahtoa muuttua. Mutta ei oma parannus mitään auta, mutta mielenmuutos ja syntien tunnustaminen on välttämätöntä ja niin Herra alkaa rakastaa sinua, myös auttaa sinua kestämään edessä olevat vaikeudet ja selviämään niistä. Kiitos Herralle!


Raimo Katajamäki