Jeesus vapautti pelkotiloista ja tyhjyyden tunteesta iloon ja rauhaan

Jumalan armosta saan todistaa Jeesuksen rakkaudesta. Turvallisen lapsuuden jälkeen teini-iässä ajauduin aika hurjaan porukkaan, jossa tutuksi tuli viina, huumeet ja lääkkeet. Väkivalta oli miltei jokapäiväistä eikä elämällä ollut mitään suuntaa eikä tavoitetta.

 

Elin rankkaa elämää useamman vuoden. Kaikkea en edes kunnolla muista. Samoissa ympyröissä tapasin myös nykyisen aviomieheni Vesan, joka oli elänyt samanlaista, joskin rankempaakin elämää. Huomasimme viihtyvämme toistemme seurassa ja ajauduimmekin pois noista porukoista oman kodin onneen. Vuonna 1997 menimme naimisiin ja samaan aikaan Vesa aloitti työt ulkomailla.

 

Kaikki asiat olivat maallisesti ajateltuna hyvin, mutta hain koko ajan kuitenkin jotakin. Siihen aikaan minulla oli useita pelkotiloja, joista vahvimpana kuolemanpelko. Pelkäsin omaa kuolemaa ja Vesan kuolemaa. Se oli todella vahva ja hallitseva tunnetila ja usein itkin aivan kauhuissani. Koin myös valtavaa tyhjyyden tunnetta, jota yritin helpottaa ostelemalla ihan hirveästi kaikkea tavaraa: laukkuja, vaatteita, kenkiä. Sitten istuin tavaroideni keskellä ja itkin. Ei raha eikä tavarat parantaneet oloani yhtään. Yritin kovasti elää kuten muut käymällä ravintolassa ”rentoutumassa”. Joka kerta ihmettelin mukana olijoiden harmiksi, mitä siellä oikein tein ja halusin kotiin. 

Yksi asia, mistä aina olin haaveillut, oli oma lapsi. 8 vuotta sitä yritettyämme eräänä päivänä tuntui, etten enää jaksaisi tuon taakan kanssa. Itkin todella sydämeni pohjasta ja rukoilin Jumalaa. Tuosta hetkestä puoli vuotta eteenpäin tein raskaustestin, joka näytti plussaa. En voinut uskoa sitä! Jumala oli aina vain enemmän ajatuksissani.

 

Meillä kävi paljon myös hyvä ystäväpariskuntamme, joka oli tullut uskoon joitakin vuosia aikaisemmin. Juttelimme useasti hengellisistä asioista, kunnes eräänä päivänä heidän luonaan vieraillessamme saimme antaa elämämme Jeesukselle. Tunsin valtavaa iloa, rauhaa ja kiitollisuutta sydämessäni. Kaikki se myllerrys ja pelko oli poissa. Löysin aivan uuden elämän. Jeesus tuli sydämeeni asumaan. Nyt minulla on aivan ihana perhe, mies joka on uskossa sekä kaksi ihanaa tyttöä! Kiitos Herralle!

 

Tuntuu niin turvalliselta olla Jeesuksen oma. Minut on kalliilla hinnalla lunastettu. Elämääni on siunattu niin runsaasti, etten voi kuin kiittää. Jeesus antaa voimaa jokapäiväiseen elämääni, ihan arkisissa asioissa.

 

Haluan myös rukoilla sinun puolestasi, joka nyt luet tätä todistustani, että sinäkin saisit oppia tuntemaan Jeesuksen. Oli tilanteesi mikä tahansa, olet tärkeä ja Jeesus odottaa juuri sinua!

 

Kati Rautasaari