Lähetystyö

Seurakuntamme lähetystyö

Teemme lähetystyötä, koska hyvän sanoman vieminen kaikille kansoille on Jeesuksen seuraajilleen antama käsky. Haluamme edistää erityisesti saavuttamattomien kansojen tavoittamista evankeliumilla. Lähetystyömme tavoite on, että työkohteisiin syntyy kaikin puolin itsenäinen, itsensä kannattava lähetystyötä tekevä seurakunta. Teemme lähetystyötä yhteistyössä kohdemaan seurakuntien ja helluntaiherätyksen lähetysjärjestön FIDAn kanssa.

Seurakuntamme lähetystyöntekijöitä tällä hetkellä ovat Maarit ja Jouko Pynnönen Kambodzassa sekä Espanjasta kotimaan jaksolla olevat Päivi ja Tapani Sankila. Pynnösten työnantajaseurakunta on Uurainen ja Sankiloiden Keuruu. Molempia pariskuntia tuemme osakannatuksella. Lähetystyön kuluihin voit osallistua lähetystilimme kautta.

Pynnöset kouluttavat Kambodzassa raamattukoulussa paikallisia työntekijöitä seurakuntiin, antavat tukeaan erityisesti muutamille vastaperustettujen seurakuntien pastoreille, ja Maarit on vastuussa koko Kaakkois-Aasian lähetyskoulutuksesta Kairos-kurssin osalta. Kairos on lähetystyöhön johdattava lyhytkurssi, jota käytetään ympäri maailmaa monissa eri kirkkokunnissa. Kurssin materiaali on vastikään käännetty khmerin kielelle, jota myös Kambodzassa puhutaan.

Koronatilanteen vuoksi Sankiloiden paluu kentälle siirtynee loppukesään 2021. Kotimaan jaksolla, koronan tuomien haasteiden keskellä, he pitävät kuitenkin tiiviisti yhteyttä paikallisiin uskoon tulleisiin ihmisiin, joihin kuuluu myös messiaanisia ystäviä. Monien tilanne on Espanjassa tällä hetkellä haasteellista, jopa vaikeaa, joten rinnalla kulkeminen, kuunteleminen, rohkaiseminen ja yhdessä rukoileminen on tärkeää. Uskosta kiinnostuneille on myös järjestetty netissä Alfa-kurssi ja seuraava on suunnitteilla.

Kunhan koronatilanne sallii, jatkamme kahvituksia ja lounaita lähetystyön hyväksi aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina jumalanpalveluksen jälkeen.

Muistetaan rukouksin sekä Pynnösiä että Sankiloita ja heidän tekemäänsä työtä!

Lähetystyömme historiaa

Seurakuntamme lähetystyön strategia