Erikoinen marjapaikka

Paavo Pitkänen | 16.2.2014 22.00

Ihminen joka on löytänyt hyvän marjapaikan, missä on runsaasti lakkoja tai muita marjoja, ei hevin puhu siitä julkisesti, ettei vain toiset menisi ja löytäisi noita marjoja. Karhujen pelosta voi joku päästä joskus mukaan.

Hengellisissä asiossa ei tarvitse olla samanlainen. Hengellisiä marjoja riittää jokaiselle. Tiedätkö, missä sellainen metsä on, mistä noita hengellisiä marjoja voi poimia? Uskon, että sellainen paikka löytyy jokaisesta suomalaisesta kodista, ihan seinien sisäpuolelta. Ei edes tarvitse lähteä metsään, ja vaikka on vanha ja huonokuntoinen, pystyy niitä marjoja poimimaan. Jos on ahkera, voi poimia enemmän kuin hyväkuntoinen nuori. Ja ne marjat eivät lopu, vaikka kaikki poimisivat astiansa täyteen. Eikä tarvitse kadehtia, että toiset vievät minulta kaikki, ja sen paikan voi neuvoa myös toisille. Mikä ihmeellisintä: mitä useammalle neuvot tuon paikan, sitä enemmän saat itsekin marjoja.

Minä löysin tuon paikan noin kaksi vuotta sitten, ja olen joka päivä lähtenyt jo heti aamusta poimimaan. Sieltä voi poimia talvellakin, ja aina olen saanut lisää ja lisää. Olen ollut niin onnellinen, että olen kaikille yrittänyt neuvoa tuota ihmeellistä marjapaikkaa. Tuon marjapaikan omistaja on oikein toivonut, että kertoisimme kaikille, ja kutsuisimme tulemaan ja poimimaan astiansa täyteen. On se mahtavaa, kun saa vieri vieressä poimia veljien ja sisarten kanssa, ja olla kiitollinen, että ollaan päästy tällaisen isännän metsään, josta marjat eivät lopu eivätkä edes vähene.

Tuo paikka on Jumalan sana. Raamattu varmasti löytyy jokaisesta kodista, ja Jumalan sanan antama ravinto on vielä tärkeämpää ja monin verroin tärkeämpää ja tehokkaampaa kuin metsän marjat, jotka ovat kyllä hyvän makuisia suussamme, mutta ruokkivat vain ruumistamme.

Tuo Jumalan sana, kun luemme ja olemme sen ääressä, muuttaa ajatuksiamme Hänen tahtonsa mukaisi. Se vapauttaa meidät synnin orjuudesta, poistaa pelon ja arkuuden, ja antaa tulevaisuuden ja toivon. Se opettaa meitä näkemään, että voimme vain iloita, mitä useampi tulee noita ihmemarjoja poimimaan. Vaikka näkisimme, että joku toinen on noukkinut Jumalan sanasta enemmän kuin minä, se ei harmita. Hän on muuttunut ihan toisenlaiseksi kuin ennen oli, hän on niin iloinen ja ystävällinen kaikille. Hän on oppinut noiden Sanan marjojen kautta tuntemaan Jeesuksen ja Hänen tahtonsa. Jumalan sana on ihmeellistä: kun sitä lukee rukoillen, se alkaa elää ja vaikuttaa mielessämme. Saamme uusia ajatuksia ja mieleemme nousee ihmisiä, joita voisimme käydä katsomassa. Rohkaistumme lähtemään ihmisten pariin ja ottamaan uskon askeleita elämässämme monin eri tavoin. Kannattaa kehoittaa jokaista syömään noita ihmeellisiä marjoja!