Syttyvät kekäleet

Paavo Pitkänen | 30.11.2012 21.00

Olet varmasti nähnyt takan tai uunin, jossa on ollut kovakin valkea. Myöhemmin kun menet sitä katsomaan, on siellä vain laidoilla sammumaisillaan olevia kekäleitä. Mutta oletko pannut merkille, että kun kekäleitä kopisetelee, kouhii, jättää sopivasti ilma-aukkoa ja laittaa luukut kiinni, niin kekäleet alkavat humisten palaa oikein sinipunaisella valkealla.

Kuinka uskovan henkeä elvytetään?

Jumala puhui eräänä yönä siitä, kuinka uskovankin sydän elpyy, kun lukee Raamattua varsinkin Jeesuksen teoista. Olen huomannut kuinka oma sisimpäni elpyy, kun muistelen niitä lukemattomia hyviä tekoja, joita Jeesus teki meidän kohdallamme. Ja kuinka Jukala rakasti minuakin, niin että hän monella eri tavalla näytti olemassaolonsa. Kun näitä asioita en ainoastaan muistellut, vaan myös kirjoitin ylös, niin huomasin Jumalan antavan aina uutta ja uutta. Huomasin, että henkeni elpyi, niin etten meinannut paikallani pysyä. Aina vain muistui mieleeni, kuinka monen tutunkin kohdalla Jumala oli tehnyt suuria. Näemme Raamatusta, että hän on sama vielä tänäkin päivänä ja voi vieläkin tehdä aivan samoja tekoja. En ainakaan itse usko, että Jumala valehtelisi tai olisi niin laiskaksi käynyt, ettei hän enää tekisi niitä tekoja.

Eräs mies kertoi kerran, että pikkupoika oli sanonut Jumalalle, että jos sinä vielä teet työtä, niin paranna minun mummoni. Ja mummo parani. Poika uskoi, että Jumala voi parantaa.

Uskotko, että Jumala voi puhua usein? Tämän päivän ihmiset eivät sitä usko. Ihmeellisintä on, että niin sanotut uskovatkaan eivät sitä aina usko, jos heille kertoo Jumalan puhuneen viime aikoina. Tosin eivät opetuslapsetkaan sitä uskoneet, kuin naiset tulivat kertomaan heille Jeesuksen nousseen kuolleista. Sen jälkeen kaksi Emmauksen tien opetuslasta näkivät tiellä Jeeskuksen, mutte eivät opetuslapset sitä uskoneet. Jeesus joutui heitä nuhtelemaan heidän kovasydämisyytensä tähden. Olen huomannut, että vaikka Jumala ilmestyy ihan tavalliselle ihmiselle kuinka voimakkaasti tahansa, ei sitä kovin helposti uskota - varsinkin, jos kyseessä on meille tuttu ihminen. Asenteemme on, että eihän se ole mahdollista. Mutta tiedä, että Jumalalle on kaikki mahdollista.

Vielä voin kertoa, että muutama viikko sitten yöllä kohtasin Jeesuksen. Olin sanonut Jumalalle, että annan minun aina olla lähellä sinua ja anna se armo,että voisin olla toisille hyödyksi, enkä haitaksi, tämän loppuelämäni ajan. Ja varjele niin, etten ketään loukkaisi.  Kuten pastori Vesa Pylvänäinen sanoi, että jos antautuu Jumalalle, niin Jumala vastaa varmasti, eikä ihminen ole samanlainen sen jälkeen.

Itse olen sanonut, että ei New York ollut enää samanlainen terrorihyökkäyksen jälkeen. Terroristit tekivät pahaa, mutta Jeesus tekee vain hyvää jokaiselle, joka hänelle antautuu. Minullekin Jumala antoi yöllä monenlaisia näkyjä ja ajatuksia ja muutti ajatusmaailmani ihan uudeksi. Tuli valtava rakkaus lähimmäisiin ja kova halu todistaa ja kertoa toisille, kuinka Jumala voi antaa uutta.