Avoimet ovet studiolla

Tarmo Moisio | 7.4.2012 20.00

Musasaluunassa olivat ovet avoinna 31.3, jolloin vieraat pääsivät tutustumaan Studio Majakan kaikkiin tuotantotiloihin. Studiolla on käytössä Loikanlahdentie 8:ssa n. 150:n neliön tilat. Ne koostuvat akustoidusta studiosta, jossa onnistuu mm. musiikin tallentaminen sekä isommasta osasta mihin on rakennettu musasaluuna ja kylän ulkoalueet. Näissä tiloissa kuvataan tällä hetkellä studion pääprojektia Pikku7:ää. Ohjelma koostuu neljästä osiosta, juonto, musasaluuna, luonto- ja raamattuosiosta. Kevään ja kesän kuluessa on tarkoitus kuvata kuusi jaksoa. Jaksot alkavat näkyä TV7:llä syksyn aikana.

Kyllähän se hieman jännitti nähdä kuinka paljon ihmiset olisivat kiinnostuneita toiminnastamme. Olimmehan panostaneet mainostamiseen, mutta moniko lähtisi liikkeelle?

Yllätys olikin sitten suuri kun ihmisiä alkoi tulemaan. Välillä oli jopa ahdastakin. Ovella jaettiin esite, josta pääsi tutustumaan Heurekan kylään ja sen erikoiseen väkeen. Kylän oma country -bändi nostatti tunnelman välillä kattoon. Partin Kai juonteli homman tyylikkäästi. Kaktus Joe ja puolisonsa Hokapontas pitivät huolen tarjoilusta. Tiskiltä sai kahvia, munkkia, mehua ja tietysti saluunan nimikkojuomaa kaktusnektaria. Juoman resepti on salainen. Takalon Monjan ja Jutan suunnittelemat hauskat kortit tekivät kauppansa. Paikalla olivat myös Gold Jack, seriffi Monolito, Speedy Conzales sekä Billy ja Kate da Vinssi. Pirteät eläinhahmot Sam-husky ja Max -kettu olivat erityisesti lasten suosikkeja. Juonto-osiossa käytettävät avaruusalus kulissit loivat aidon tunnun avaruudessa lentämisestä, ja lapset ohjailivat konetta innokkaasti. Tietokonenäytöltä sai jokainen seurata Pikku7:n ensimmäistä jaksoa. Hurskaisen Sami piti huolen, että homma toimi. Ulkona Kinnusen Marsa möi makkaraa ja Hyytiäisten Bella-ponilla sai ratsastaa ilmaiseksi, ja olihan tietysti ne arpajaisetkin.

Tunnelma tapahtumassa oli innostava ja ihmiset rohkaisevia. Eräskin isoäiti totesi, että on se hyvä kun lapsille tehdään vielä terveeseen arvopohjaan perustuvia ohjelmia. Hän oli tyttärensä ja lapsenlapsensa kanssa liikkeellä. Lupasivat katsoa ohjelmia seiskalta.

Toisessa tapauksessa mahlulainen isä lapsineen oli ensin liikkeellä. Tutustuttuaan Musasaluunaan he menivät takaisin kotiin. Lapset olivat kuitenkin niin innostuneita näkemästään, että isovanhempien piti lähteä heidän kanssaan uudelle kierrokselle. Joku taas oli todennut, että voikos niitä hengellisiä asioita viedä tälläkin tavalla eteenpäin.

Yksi asia kuitenkin harmittaa. Olimme lähettäneet kutsun päättäjillemme, mutta ei heitä siellä vain näkynyt. Ainoastaan yksi oli vaivautunut ilmoittamaan esteestään. Sama on toteutunut muidenkin "suurprojektiemme" kohdalla. Onko niin, kun asioilla on hengellinen leima, silloin jää helposti marginaaliin?

Iloitsen kuitenkin siitä suuresta joukosta joka innokkaasti on ollut toteuttamassa tapahtumaa. Yksin emme voi paljon mitään, mutta kun on suuri joukko tekemässä, isotkin asiat voivat toteutua. Se, että uskovia yli seurakuntarajojen on ollut puhaltamassa yhteiseen hiileen, teki tämänkin tapahtuman mahdolliseksi. KIITOS KAIKILLE JA KIITOS TAIVAAN ISÄLLE!

Aiheet: Tapahtumat