Elämän muutos

Paavo Pitkänen | 22.3.2016 11.38

Me ihmiset suunnittelemme monesti elämäämme pitkällekin eteenpäin, emmekä ota huomioon, ettei se olekaan meidän päätettävissä mitä huomenna ja tulevaisuudessa teemme ja mihin menemme. Se onkin vain muistettava, että kaikki on kuitenkin korkeimman kädessä.

Monien suunnitelmat ovat muuttuneet perusteellisesti, kun on tullut sairautta tai jokin onnettomuus. Vieläpä kuolema on tullut silmänräpäyksessä, joko auto-onnettomuudessa tai työtapaturmassa. Myös sydän- ja aivosairauksiin moni on kuollut ihan yllättäen, jonka jälkeen ei voi enää laittaa näitä hengellisiä asioitakaan kuntoon.

Siksi minä nyt näistä asioista kirjoitan, koska olen itse ollut vaarassa kuolla useamman kerran. Noin 6 vuotta sitten olin auto-onnettomuudessa. Joku nuori ajoi vasemmalle puolelle minun auton keulaa ja minä loukkaannuin aika pahasti. Löin pääni niin että tuli sisäinen verenvuoto päähän ja rintakin murtui. Olin 12 vuorokautta keskussairaalassa ja teholla hoidettavana.

Ja nyt noin 5 kk sitten jouduin yllättäen suureen leikkaukseen ja vatsalaukku piti leikata pois kokonaan, koska oli tullut vatsasyöpä ja piti leikata kaksi kertaa, koska tuli tulehdusta haavaan. Olin toista kuukautta sairaalassa. Siellä kun puhuin Jumalalle ei voinut esitellä mitään omia hyvyyksiä eikä tekoja, ei voinut turvautua muuhun kuin Jeesuksen sovitustyöhön ja hänen armoonsa.

Kun tulehduksesta johtuen oli aika kova kuume toista viikkoa, puhuin itsekseni jopa Jumalalle, onko kellään ollut näin kovaa tuskaa kun pää oli aina ihan märkä hiestä. Silloin Jumala muistutti minua, että on jollain ollut paljon kovempi tuska, kuten oli Jeesuksella Getsemanessa, kun koko maailman synnit, minun ja sinun kaikki synnit pantiin hänen päällensä. Hänen hikensä oli kuin veripisarat. Silloin katsoin omaa kättäni kun koitin otsaani, se olikin kirkasta vettä, silloin minua hävetti. 

Tiedätkö Jeesus kärsi ihan syyttömästi minun ja sinun ja koko maailman syntien tähden vain sen tähden, että meillä olisi uskomalla häneen iankaikkinen elämä Jumalan luona taivaassa. Myös meidän sairaudet hän kantoi ruumiissaan, ristin puulle. Kaiken tämän hän teki rakkaudessaan meitä kohtaan.

Emmehän pidä halpana tuota pelastusta, minkä hän teki meidän puolesta. Häntä pilkattiin, lyötiin, häväistiin ja herjattiin vielä ristilläkin ollessa.

Koska ihmiset eivät uskoneet, että hän oli Jumalan poika. Siksi he yrittivät hänet tappaa, että pääsisivät hänestä eroon ja niinhän he luulivatkin kun he ristiinnaulitsivat hänet, koska eivät uskoneet että hän on Jumalan poika. Häntä ei voi kuolemakaan pitää, vaan hän nousi kolmantena päivänä ylös, niin kuin hän sanoi.

Tiedätkö, että samoin on myös tänä päivänä. Ihmiset eivät usko, että Jeesus on ihan todellinen ja elää ja on ylösnoussut ja voi auttaa ihmistä, joka häneen uskoo ja turvautuu hänen Armoonsa. Sillä Raamattu vakuuttaa, että hän on sama eilen, tänään ja huomenna. Jokainen voi itse sen kokea, kunhan vain nöyrtyy pyytämään häneltä apua, eikä halpana pidä hänen sanaansa.

Valitettavasti myös täällä rakkaassa Suomen maassa suurin osa ihmisistä ei arvosta tuota hänen sanaansa, eikä juuri lue Raamattua eikä pyydä, että hän voisi avata ymmärryksen käsittämään tuota sanaa.

Tuolla sairaalassa ollessakin ihmettelin, kuinka monet vain kiroilivat kun hoitajat heitä kääntelivät jos heihin sattui. Monella oli vakavia sairauksia, enkä kuullut kenenkään puhuvan Jumalasta, eikä siitä että hän heitä auttaisi. Minulla kun oli tuskaa, niin sanoin että ”auta hyvä Jumala”. Kysyin eräältä minua vanhemmalta mieheltä, ”oletko lukenut Raamattua minkä verran elämässäsi?”. Hän sanoi, että kyllä hän varmaan rippikouluaikaan vähän luki, siis 61 v sitten.

Ajattelin että tällaisia me ihmiset monesti olemme. Niin minäkin olin ennen kuin sain kokea Jumalan pelastavan kutsun elämässäni.

Ei se ole vaikeaa, kun ihminen nöyrtyy vastaanottamaan tuon Jumalan armon. Se on sellainen muutos, jos vain ihminen tosissaan luovuttaa koko elämänsä hänen johtoonsa. Raamattu myös lupaa, että hän antaa voiman tulla Jumalan lapseksi. Silloin tulee varmasti halu lukea Raamattua ja rukoilla. Myös puhua muille, kuten minäkin olen kirjoittanut tuhansia sivuja, vaikka varmasti minulle tulee kieliopillisia virheitä. Mutta toivon, että et etsi virheitä, vaan jos ymmärrät sen asian mitä olen tarkoittanut, se riittää.

Muistan kun siellä sairaalassa puhuin itsekseni kun aina vain olivat tulehdusarvot korkealla, vaikka monet, ehkä sata ihmistä rukoili minunkin puolesta ja itse rukoilin. En kuitenkaan parantunut kovin nopeasti. Sanoin Jumalalle: ”Jos sinä haluat kutsua minut täältä jo pois, en katkeroidu sinuun, sillä uskon ja tiedän että sinä et tee virheitä. Minä olen niin paljon saanut sinulta hyvää ja olet monesti vastannut minunkin rukouksiin”.

Seuraavana aamuna minun tulehdusarvot alkoivat laskea ja muutaman päivän päästä ne olivat jo normaalit. Pääsin sitten Jouluksi kotiin, olin onnellinen kun sain olla rakkaan vaimoni luona kotona, ja viikon päästä meidän lapset perheineen olivat myös tulossa Jouluksi meille.

Heräsin jo kuudelta aamulla. Menin keittiöön ja avasin radion, josta kuului hyviä hengellisiä lauluja. Katsoin joka puolelle ympärilleni, vaimoni oli laittanut joulun tuntua kotiin ja näin uudet verhot ja kaikki näytti niin ihanalle. Myös se, että sädesairaalassa lääkäri sanoi, että syöpä ei ole mihinkään levinnyt ja sytostaattihoitoa ei tarvitse antaa, kaikki on saatu pois. Murruin ilosta istuessani tuossa keittiöpöydän ääressä ja itkin kauan kun sain olla vielä kotona ja kuunnella noita kauniita hengellisiä lauluja Radio Deistä.

Vielä kertoisin erään ihan todellisen tapahtuman talvella kun kuuntelimme Alfa TV:tä. Kello 20 sunnuntai-iltana kuuluu hyvä hengellinen ohjelma. Sanoin Jumalalle illalla, ”Anna tuon tulevan viikon olla parempi ja ota pois tuo oksettava olo minulta”. Hän otti sen pois ja nyt on 4 viikkoa kulunut, eikä yhtään ole ollut huono olo.

Paavo Pitkänen

040-7343667