Ymmärrämmekö mikä kannattaa?

Paavo Pitkänen | 26.4.2015 20.59

Koska olemme suomalaisia, lähes meitä kaikkia täällä asuvia sanotaan kristityiksi. Kuitenkin, kun luemme lehtiä, katsomme televisiota tai menemme yleisille paikoille, emme juurikaan kuule mistään asiasta kiitosta Jumalalle. Ei terveydestä, eikä mistään muustakaan hyvästä, mitä saamme kuitenkin lähes jokainen usein kokea.

Luimme juuri lehdestä, kuinka meidän paikkakuntaamme siunattiin maailman suurimmalla sellutehtaalla, joka tulee ihan lähelle Saarijärveä, Äänekoskelle. Investointi on 1,2 miljardia euroa. Moni ystävämme saa sieltä niin hartaasti kaipaamaansa työtä ja yhteiskunta saa verotuloja. Luin mielenkiinnolla lehtien uutisointia ja eri ihmisten lausuntoja tehtaan tiimoilta siitä, mitä hyvää hanke tuo paikkakunnalle. Koska Keski-Suomen työttömyysaste on hyvin korkea, on moni varmasti elänyt pelon ja epävarmuuden tilassa oman ja perheensä tulevaisuuden vuoksi.

Itsekin yrittäjänä olleena ja 1990-luvun laman ja vaikeudet kokeneena nousi mieleeni Raamatusta tapaus, jossa Jeesus paransi kymmenen pitaalista, mutta vain yksi heistä palasi kiittämään siitä, että oli tullut terveeksi. Niinpä Jeesus kysyi, eivätkö kaikki toisetkin parantuneet, kun heistä tuli kiittämään vain yksi. Lehtikirjoituksissa ei yksikään antanut kiitosta Jumalalle, vaikka nyt saimme valtavan avun. Kaikkea muuta aikoivat tehdä illalla tapahtuman kunniaksi. Meidän kuitenkin kannattaisi pitää järjestys kirkkaana, ketä ensin kiitämme ja millä tavalla juhlimme. Kiitokseen meillä on kyllä aihetta, kun saamme aamulla nousta. Armosta ensimmäiset askeleemmekin otamme. Terveys, viisaus ja taito tehdä työtä eivät johdu meidän hyvyydestä, sillä kaikki on Jumalan lahjaa. Myös se, että olemme saanet kansaedustajan täältä ja monia Jumalaa kunnioittavia edustajia.

Nyt 75-vuotiaana mietin entistä enemmän - jopa öisin - kuinka voisin olla hyödyksi toisille ja omalle paikkakunnalle. Kannattaa rukoilla ja pyytää viisautta kaikkeen.