Aabrahamin sydän

Tuulikki Pietilä | 12.1.2015 11.40

Viime aikoina olen ajatellut Aabrahamin, Lootin ja Iisakin elämää. Aabrahamin elämästä olen ymmärtänyt sen, että Jumalalle on paljon tärkeämpää se, että luotan häneen, kuin se että näen joidenkin Jumalan lupausten konkreettisesti täyttävän!

Vaikka Aabraham oli rikas, hän ei kiinnittänyt sydäntään sellaiseen elämään, vaan kaipasi jotain muuta - Jumalan antamaa elämää. Aabraham odotti lupauksen täyttymistä, pojan syntymistä, 25 vuotta! Ja Iisak, Abrahamin poika, josta myös piti tulla kansojen paljous, odotti lapsen saamista 20 vuotta! Molempien miesten vaimot eivät voineet tulla raskaaksi, vaikka Jumalan lupaus koski nimenomaan Aabrahamin jälkeläisiä ja niiden valtavaa määrää. Jumala olisi voinut antaa heti paljon lapsia Aabrahamille ja Iisakille, mutta hän ei tehnyt niin. Hän tahtoi tehdä työtään heidän sydämessään, ja sen täytyi olla tärkeää, koska lupauksen täyttymiseen kului kauan aikaa.

Jumalalle on tärkeää se, että luotan häneen sydämessäni täysin riippumatta olosuhteista tai omista tuntemuksista. Jumala pyysi myöhemmin Aabrahamia uhraamaan Iisakin, hänet, joka oli Aabrahamille kaikkein kalleinta elämässä. Jumala tahtoi irrottaa vahvan siteen Aabrahamin sydämestä Iisakia kohtaan, jotta Iisak ei olisi hänelle tärkeintä, vaan että itse Jumala on kaikki kaikessa. Aabraham oli kuuliainen, ja kuuliaisuus johti vielä siunatumpaan elämään.

Haluan antaa sinulle vielä idean Raamatun tutkimiseen: katso Lootin liikkeitä, mitä hän halusi, miten ja mitä kohti hän liikkui ja mitä hänelle lopulta jäi. Minua Lootin elämä on siunannut varoittavana esimerkkinä. Jumala siunatkoon sinuakin näiden elämäntarinoiden kautta!