Yhdeksän askelta

Askel 1. Varmistu siitä, että sinä todella olet Jeesuksen oma.

Ilman pelastusvarmuutta sinä pysyt täysin voimattomana. Jos Jeesus ei ole sinulle niin tärkeä, että varmistat oman suhteesi Häneen, niin kuinka sinä edes voisit kuvitella suosittelevasi Häntä jollekin muulle? Tee sen tähden askeleesi vahvaksi ja varmistu siitä, että jos tänään kuolet, niin pääset taivaaseen. Varmistu siitä, että sinun henkilökohtainen suhteesi Jeesuksen kanssa on kunnossa. Älä luota menneisyyden kokemuksiin, vaan varmistu siitä, että sinulla on sisäinen rauha. Todistaako Jumalan Henki yhdessä sinun henkesi kanssa, että sinä olet Jumalan lapsi? Nouseeko sinun huulillesi kiitos ajatellessasi Jeesusta?

Askel 2. Anna Jeesuksen puhdistaa sinut kaikesta synnistä.

On paljon kristittyjä, jotka kyllä ovat Jeesuksen omia, mutta jotka kantavat ylipainoa matkatavaroissaan. On monenlaisia taakkoja, jotka aiheuttavat syyllisyyttä. Ollaan riippuvaisia vääristä asioista, ihmissuhteet ovat jumissa, omatunto syyttää ja sydän on tahrojen peitossa. On niin monenlaista, josta Pyhä Henki murehtii. Kuinka kukaan silloin voisi todistaa? Tuossa tilassa ei ole minkäänlaista rohkeutta. Puhdas sydän ja omatunto ovat valtava voimavara ihmiselle. Niiden kanssa voi käydä pimeyttä vastaan, koska Jumalan mielisuosio lepää silloin ihmisen elämän yllä.

Askel 3: Anna Pyhän Hengen täyttää itsesi.

Kun sinä olet puhdistunut ja saanut kaikki velkasi anteeksi, niin Jumala haluaa antaa sinulle uuden käyttöpääoman. Ei tarvitse olla köyhä eikä kipeä. Ef. 5: 18 sanoo: antakaa siis Pyhän Hengen täyttää itsenne… se on siis Hänen tahtonsa. Ei tarvitse ruinata, pakottaa tai odottaa. Tottele Jeesuksen kehotusta ja anna Pyhän Hengen täyttää itsesi. Elämän puhtaus ja avoimuus Jumalan suuntaan ovat tie täyteyteen. Jos sinä haluat olla Pyhän Hengen hallitsema, niin Hän tulee sinuun.

Askel 4. Tee suunnitelma evankelioinnista.

Paavali puhuu suunnitelmallisuudesta 1.Kor. 9: 26: Siellä hän sanoo: Minä en siis juokse umpimähkään, en taistele niin kuin ilmaan hosuen. Voi, miten paljon tänään on jopa seurakuntia ja yksittäisiä uskovia, jotka juoksentelevat ja sohivat joka paikkaan. Puuttuu selkeä näky siitä mitä ollaan tekemässä. Jos sinä haluat voittaa läheisesi Kristukselle, niin tee suunnitelma. Tee yksinkertainen ja selkeä evankeliointisuunnitelma. Kartoita kaikki ihmissuhteesi, mieti ketä kaikkia tunnet. Mieti miten heitä lähestyt. Helsingissä asuva tarvitsee erilaista lähestymistapaa kuin maalla asuva. Kuuro tarvitsee erilaisen lähestymistavan kuin kuuleva. Vanhukselle on puhuttava eri tavalla kuin lapselle. Jos sinä et pyri mihinkään, niin pääset sinne varmasti. Älä huido sokeana ilmaan. Tee suunnitelma, niin voitat.

Askel 5. Rukoile.

Rukous on se käsi, joka liikuttaa kättä, joka liikuttaa maailmaa. Ennen kuin puhut ihmisille Jumalasta, niin tee ehdottomasti toisinpäin: puhu Jumalalle ihmisistä. Ole esirukoilijana heidän puolestaan. Silloin Jumala valmistaa sydämet. Usein sinusta saa tulla myös osa rukousvastausta. Sinun motivaatiosi ja rakkautesi kasvavat ihmistä kohtaan. Meillä on valtavasti mahdollisuuksia rukoukseen.

Askel 6. Lähde liikkeelle - anna mennä.

Älä jätä tätä pöytälaatikkosuunnitelmaksi. Sillä tämä maailma on täynnä hyviä aikomuksia. Sinun tulee toimia määrätietoisesti. Ota sinä yhteys ystäviisi ja tee sinä aloite.

Jeesus ei sanonut tälle maailmalle: tulkaa ja kuulkaa. Ei, vaan Hän sanoi meille: menkää ja tehkää. Menkää kaikkeen maailmaan – huomaatko mitä se tarkoittaa? Näillä sanoilla Jeesus antoi uskosta osattomalle oikeuden pysyä poissa seurakunnistamme ja otti meiltä pois oikeuden jäädä niihin. Menkää ja julistakaa. Kaikkialla siellä missä olette.

Askel 7. Avaa suusi ja puhu Jeesuksesta.

Älä pidä mykkäkoulua mennessäsi ihmisten luokse. Sanotaan, että suomalaisuus on tapa olla hiljaa. Meidän on vaikea ottaa kontaktia ihmisiin.

Muista, että sinä et voi todistaa pelkällä elämälläsi, se on harhaa. Se on saatanan asettama ansa sinua varten. Se on yksinkertaisesti yritystä lohduttaa itseään ja vakuutella omalletunnolleen, että tässä sitä todistellaan hyvällä elämällä. Toinen ajattelee, että olet hyvä kaveri, mutta ei tiedä miksi. Evankeliumin eteneminen on sidottu suulliseen ilmaisuun. Usko tulee kuulemisesta tänäänkin, se ei tule hyvästä elämästä.

Kukaan ei pelastu, jos ei saa kuulla Jeesuksesta. Älä kiertele ja kaartele, vaan mene suoraan asiaan. Aloita Jeesuksesta, hyvästä sanomasta. Jokaisen ihmisen sydämessä on tyhjiö, joka kaipaa Jumalaa. Joka ainut etsii täyttymystä kaipaukselleen.

Askel 8. Osoita ihmisille rakkautta. Joh, 13: 34 – 35.

Siitähän meidät tunnetaan Hänen opetuslapsikseen. Julista ja rakasta on vastustamaton paketti. Muista, että ihminen ei ole kala, eikä evankelioimisobjekti. Hänellä on sydän, on kipuja, kärsimyksiä, herkkyyttä. Aivan kuten sinulla - kohtele heitä sen tähden ihmisinä.
Ole aito ihminen, äläkä yritä olla mikään superkristitty.

Askel 9. Luota siihen, että Jumala käyttää sinua.

Monet suomalaiset on minäkuva - vammaisia. Heillä on heikko itsetunto - ei uskota, että Jumala voisi juuri minua käyttää. Ajatellaan, että ihmiset eivät voi pelastua minun kauttani. Älä sinä ohjelmoi itseäsi epäonnistumaan tällaisilla väärillä ajatuksilla. Eikä se ole epäonnistuminen, jos ihminen ei pelastu. Sinä olet tehnyt sen mitä Jumala odottaa, loppu on Pyhän Hengen työtä. Vastuu siirtyy täysin Jumalalle.

Totta kai Jumala sinua käyttää, Hän on aina käyttänyt pientä ihmistä.
Ajattele Naamanin tarinaa – pieni orjatyttö tiesi mistä suuri sotapäällikkö saisi avun - tai pientä poikaa eväineen, joista Jeesuksen luo tuotuna riitti tuhansille. Sinä olet riittävän suuri. Luota siihen, että Herra voi sinua käyttää juuri sinua.

(Kalevi Lehtisen opetus Jyväskylän helluntaiseurakunnassa)