Pois urista

Paavo Pitkänen | 9.5.2013 11.00

Meille ihmisille tulee helposti urautumista. Toimimme ja teemme asiat totutun kaavan mukaan.Meillä kaikilla on omat luonteenpiirteemme, jotka varmasti jotenkin näkyvät koko elämämme ajan toiminnassamme ja puheessamme.

Olen ollut melkein koko elämäni rakennusalalla. Olen rakentanut paljon taloja, mutta en ole halunnut rakentaa niitä samalla mallilla, vaan kaikista olen halunnut tehdä erilaisia. Siinä näkyy minun luonteenpiirteeni. Olen myös halunnut katsoa ympärilleni, millaisia taloja toiset ovat tehneet ja millä tavalla, ja miten voitaisiin tehdä työt helpoimmin. Aina jostakin yksityiskohdasta voi ottaa opiksi.

Uskoon tuloni jälkeen olen aina  pyytänyt Jumalalta viisautta kaikkiin toimiini. Myös työasioihin. Kun olen aloittanut päiväni hiljentymällä Jumalan eteen, olen monesti huomannut, kuinka Hän on antanut viisautta ja ratkaisuja vaikeisiinkin asioihin.  Voisin kertoa monestakin tilanteesta, kuinka Jumala on johdattanut ja antanut viisautta myös isoissa asioissa. Kysy minulta, jos olet kiinnostunut, niin kerron mielelläni.

Myös hengellisissä asioissa voimme ajaa totuttuja raiteita pitkin. Uskotko, että sielunvihollinen tekee vielä syvemmäksi raiteet ja haluaa, että pysyisimme vain niissä. Jos joku huomaa, että toiminta jauhaa vain paikallaan ja haluaisi nousta raiteista pois, onkin kova työ saada raiteisiiin sen verran pykälää, että niistä pääsisi irti. Jos haluamme päästä ylös, niin ei ole muuta keinoa kuin mennä ja nöyrtyä kaikkivaltiaan Jumalan luo ja sanoa: ole minulle syntiselle armollinen, anna oikea mielenlaatu sinua ja lähimmäisiä kohtaan, anna rakkaus sinuun, sanaasi ja lähimmäisiini.

Olen saanut kokea, kuinka mieli muuttuu kun Jumala vuodattaa sisimpään rakkauden lähimmäisiin. Jokaisessa tilanteessa, kun tapaamme ihmisiä, voi Jumala antaa mieleen  jonkun ystävällisen sanan jopa tuntemattomallekin ihmiselle. Tulee sellainen mieli, että ainakin tässä iässä haluan olla kaikille ystävällinen.

Kannattaa käydä sellaisissakin eri seurakuntien hengellisissä tilaisuuksissa, missä itse ei ole puhumassa tai laulamassa. Itse käyn kaikkialla, missä on Jumalan uudistamia ihmisiä. Äskettäin kuulin, kuinka nuori vasta muutama kuukausi sitten uskoon tullut ihminen todisti, kunka Jumala oli täysin muuttanut hänen ajatusmaailmansa. Samoin vasta muutaman vuoden uskossa ollut veli saarnasi elävää sanaa. Silloin ajattelin, että meidän vanhempien olisi tarpeen käydä kuuntelemassa, mitä Jumala tekee vielä tänäkin päivänä. Hän voi vielä vanhankin nostaa pois urista. Vanhimmistoveljet, papit ja evankelistat ja me kaikki voisimme uudistua, kun olemme rohkaisemassa uskoon tulleita. Ainakin minun on rohkaistava heitä, että evankeliumi menisi vielä voimallisemmin eteenpäin.

Mieleeni tuli laulu: "Mä taistelen, mä taistelen, mä taistelen kuin Daavid". Ettemme vain taistele toisiamme vastaan, vaan sielunvihollista vastaan? Olen saanut kokea viime aikoina konkereettisesti, ettei kannata antaa periksi. Eräs henkilö sanoi kaikkea turhanksi ja höpöksi ja sanoi, ettei lue mitään hengellistä tekstiä vaan laittaa kaiken suoraan roskikseen. Hän ei halunnut ottaa vastaan elämänkertakirjaani, eikä muutakaan luettavaa. Jumala antoi minulle kuitenkin viisautta ja lähetin tuolle henkilölle kirjani. Kun hänet myöhemmin tapasin, hän pyysi minut kahvilaan vierelleen istumaan ja kertoi lukeneensa koko kirjan. Hän jopa antoi kirjan ystävälleen minun nähteni ja suositteli sen lukemista. Hän oli muttunut hyvin myönteiseksi hengellisille asioille.

Kun olen keskustellut ihmisten kanssa, olen huomannut, että monet ovat niin kangistuneita kaavoihinsa, etteivät sieltä omin voimin nouse. Valehtelija on saanut petettyä ison osan Suomen kansasta ajattelemaan, ettei vapaiden suuntien seurakuntien tilaisuuksiin voi mennä ja ettei sinne kukaan oikea normaali kansalainen mene. Ainakin näin valehtelija yrittää valehdella. Siksi ihmisiä on kehoitettava lukemaan Uutta Testamenttia. On hyvä keskustella siitä, mitä Uusi Testamentti opettaa, voi rukoilla,  todistaa  ja antaa ihmisten kysellä.

Aiheet: Evankeliointi, Seniorit