Nuorten matka Karjalaan 18.-21.10.

Silja Riihinen | 27.10.2012 12.00

Matka Venäjälle alkoi Saarijärveltä aamuyöstä, puoli kuudelta. Oli siis varsin ymmärrettävää, että tunnelma linja-autossa oli varsin uninen. Tullista ja matkasta muutenkin selvittiin ongelmitta. Pääjärvelle saapuessamme ilta oli jo pitkällä, joten tytöt jäivät sinne yöpymispaikkaansa. Pojat jatkoivat Tungojärven rukoushuoneelle, ja pian olivat kaikki 23 matkalaista unten mailla.

Perjantaina suuntasimme kohti Tsupaa. Matkalla ehdimme tehdä täyskäännöksen keskellä valtatietä, vaihtaa rahaa ja käydä kaupassa sekä päivitellä kovin kuoppaista menoa. Määränpäähän saavuttiin vihdoin kolme tuntia myöhässä. Tsupan rukoushuoneena toimi vaaleanvihreä, sievä puutalo. Seurakuntalaiset olivat valmistanee meille päivällisen. Ruokailtuamme pidimme kokouksen, ja teehetken jälkeen matkasimme takaisin Tungojärvelle ja Pääjärvelle nukkumaan.

Lauantaina pidimme leiripäivän Tungojärvellä paikallisten nuorten kanssa. Heitä saapuikin yllättävän paljon, vaikka kuulimme, että joissain kouluissa oli poikkeuksellisesti työpäivä. Lauloimme, kuulimme Jumalan sanaa, söimme ja pelasimme porukalla ulkopelejä. Vaikka päivän kulku oli osaksi avoin vielä aamulla, Jumala oli läsnä ja kaikki meni loistavasti.

Sunnuntaiaamuna olimme mukana päiväkokouksessa Tungojärvellä. Ennen ja jälkeen kokouksen saimme tutustua myös seurakunnan vanhempaan polveen. Muutamat heistä osasivat suomea tai karjalaa, mutta edelleenkään emme olisi pärjänneet ilman ihanaa tulkkiamme Alenaa! Loppurukousten ja hyvästelyjen jälkeen lähdimme kotimatkalle.

Karjalan-matkalla paitsi meidän saarijärveläisten ja viitasaarelaisten nuorten ystävyys vahvistui, tutustuimme myös venäläisiin ihmisiin ja heidän kulttuuriinsa. Opimme käymään kyykkyvessassa, ja pojat totuttelivat pärjäämään pari päivää ilman suihkua. Mikä parasta saimme nähdä selkeää Jumalan huolenpitoa ja johdatusta!

LISÄÄ KUVIA MATKALTA

Aiheet: Lähetystyö, Nuoret