Mahlulta maailman ääriin 8

Orvokki Ahonen | 27.5.2012 14.00

Jatkoimme evankeliointia nuorten ryhmän kanssa eri puolilla läänin eteläosaa. Jaoimme lentolehtisiä ja kerroimme Jeesuksesta kodeissa. Lapsille oli omat tilaisuutensa puiden alla. Oksille ripustettiin valkoiselle kankaalle kirjoitetut laulunsanat ja pian kaikui reipas thaikielinen " Jeesus mua rakastaa"-laulu. Lapset tunsivat oranssin värisen autoni jo kaukaa ja huusivat:" Jeesus-auto tulee." "Rod khong phra Tcaou maa leeö." Nuorilla oli megafoni, jolla he saivat nopeasti kuulijakunnan kokoon. Suuret Raamattu-taulut ja reipas musiikki oli uutta monilla kylillä, joissa ihmiset kuulivat Jeesuksesta ensi kertaa.

Ensimmäinen katukappeli vuokrattiin Samo Thood-nimiselle kylälle noin 20 km Nong Phaista. Siellä pidettiin joka viikko lasten kokouksia ja kutsuttiin aikuisia ilosanoman kuuloon. Kyläläisiä ei uusi sanoma kiinnostanut ja katukappeli suljettiin neljän vuoden päästä. Siellä on kuitenkin pidetty satunnaisia kokoussarjoja.

Wang Phikunin kylällä oli yksi uskova perhe, joka kuuli evankeliumin kristillisessä lähetyssairaalassa, Manoromissa. He alkoivat kutsua naapureitaan hengellisiin tilaisuuksiin kotiinsa. Kävimme siellä auttamassa Nong Phain ystävien kanssa ja vähitellen uskovien joukko kasvoi. Myöhemmin Wang Phikuniin perustettiin seurakunta ja rakennettiin rukoushuone.

Srii Theep , 68 km Nong Phaista, oli myös yksi uusi työpisteemme. Paikkakunnan ensimmäinen uskova oli nuori nainen, joka tuli uskoon opiskellessaan Manoromin lähetyssairaalassa. Hän rukoili paljon perheensä puolesta, mutta kiinalainen isä vastusti kovasti tyttärensä uskoa. Hänen mielestään buddhalaisuus oli heidän perheensä uskonto ja se riittäisi. Sitten perheen äiti sairastui vakavasti, mutta Jumala kuuli tyttären rukouksen ja äiti parani. Äiti ymmärsi, että Elävä Jumala haluaa heidän perheelleen hyvää ja otti Jeesuksen vastaan. Nyt perheessä oli kaksi rukoilijaa ja isän tilanne kävi entistä hankalammaksi! Joskus äiti ja tytär pyysivät päästä jumalanpalveluksiin , mutta isä piti sellaista tuhlauksena, eikä suostunut lähtemään. Jumalalla näyttää olevan monia tapoja kutsua ihmistä pelastukseen. Eräänä yönä mies näki unta. Hän ajoi autollaan mäkistä tietä ja edellä ajavasta autosta lensi tielle suuria rahanippuja. Mies ilostui, pysäytti auton ja alkoi kiireesti kerätä rahanippuja. Kun hän sai ne käsiinsä, ne muuttuivat kaikki tuhkaksi! Siihen mies heräsi ja ymmärsi, että Jumala, jota hän vastusti, oli tarttunut hänen elämäänsä. Sunnuntaina koko perhe lähti jumalanpalvelukseen ja jokin ajan kuluttua isäkin tuli uskoon. Hänestä tuli innokas Jeesuksen todistaja. Hän kuljetti uskovia autollaan kokouksiin ja oli nuorten ryhmän kanssa evankelioimassa monilla kylillä. Jonkun vuoden kuluttua hän sairastui aivokasvaimeen ja lähti rakastamansa Jeesuksen luo. Hänen viimeiset sanansa olivat: "Immanuel, Jumala meidän kansamme." Hän oli löytänyt paremman aarteen kuin katoava kulta.

Vihollinen ei pidä siitä, että sanoma Jeesuksesta saavuttaa ihmisten sydämet. Kun koimme, että meidän pitäisi aloittaa työ Witchianburissa, meillä oli monenlaisia vaikeuksia. Nuoret saarnaajat päättivät lähteä paastoon ja rukoukseen tuon seudun lähellä olevalle vuorelle. Vein heidät autolla vuoren juurelle ja sovimme ajan, milloin haen heidät pois. Tuo reissu oli vähällä viedä nuoren Asuran hengen! Miehet tekivät nuotion ja Asura katkoi oksia puusta, jossa oli suuri ampiaispesä. Hurjistuneet ampiaiset hyökkäsivät miesten kimppuun ja Asura sai pahan allergisen reaktion. Hänen kasvonsa turposivat ja hengityskin oli vaikeaa. Minä osallistuin rukoukseen ja paastoon kotona, mutta tunsin hirveää ahdistusta vuorella olevien miesten puolesta. En tietenkään voinut nukkua ja niin lähdin aamuyöllä, ennen sovittua aikaa, katsomaan, miten asiat olivat. Soitin auton torvea ja jonkun ajan kuluttua saapui hurjan näköinen joukko raahaten kalman kalpeaa Asuraa mukanaan. Hän oli klinikalla tiputuksessa monta päivää ja vahvistui vähitellen. Miehet olivat sitä mieltä, että vihollinen yritti tappaa ja lannistaa heidät. Witchianburissa on nyt seurakunta ja rukoushuone. Saarnaajana siellä on eräs noista "vuorikokemuksessa" mukana olleista miehistä..

Aiheet: Lähetystyö