Yhdessä messuilla

Tarmo Moisio | 12.3.2012 10.00

Tulipahan oltua taas messuilla. Jo toisen kerran seurakuntana esittäydyimme Saarijärvellä näissä merkeissä. Tälläkertaa teemana oli "Yhdessä enemmän". Hieno ja tavoittelemisen arvoinen asia myös seurakunnille. Suuressa joukossa on aina enemmän voimaa ja mahdollisuuksia, varsinkin kun se puhaltaa yhteiseen hiileen. Paikalla oli suuri joukko eri alojen toimijoita. Hengellinenkin puoli oli edustettuna messuilla. Luterilaisella seurakunnalla oli oma "loosinsa" ja myös meillä oli pieni "yksiömme". Viimevuonna olimme seurakuntina rinnakkaisilla paikoilla, nyt saimme kuitenkin katsella toisiamme vastakkaisilta puolilta hieman kauempaa. Seurakunnan ja Studio Majakan työmuodot olivat hyvin esillä. Musasaluunan näyttävät mainokset toimivat erinomaisina "sisäänvetäjinä". Kutsuja jaettin avajaisiin ja Hyvä Sanoma extroja. Jotkin ihmiset halusivat myös keskustella hengellisistä asioista ja muutama rukousaihekin annettiin. Musasaluunan pirteät eläinhahmot olivat erityisesti lasten suosiossa. Raamattu ja ristikin olivat omilla paikoillaan. Kiitos vielä vastuunkantajille.

Messujuontajana toimi Tapani Kiminkinen. Tapani hoiti hommansa karismallaan ammattitaitoisesti. Sana oli hallussa ja sutkaukset kohdillaan. Aikamoinen vaikuttajahan Tapani on Saarijärvellä ja valtakunnallisestikin. Terveysasiaa pidettiin esillä hauskasti ja kansantajuisesti.

Runsaan ohjelmatarjonnan keskellä pääsivät esittäytymään myös uudet kirkkoherraehdokkaat. Kiminkisen kysymykset käsittelivät, kuinkas muutenkaan naispappeudesta sukupuolineutraaliin avioliittoon ja hauskoja sattumuksiakaan työuralla unohtamatta. Tapanin oma kantakaan ei jäänyt kuulijoille välittymättä. Se kuitenkin jää aina näin toisenlaisen seurakuntanäkemyksen omaavalle mietityttämään, kun niin kovin vähän näissä keskusteluissa nousee esille Jumalan Sana. Mitä Jumala on Sanassaan sanonut näistä asioista. Se helposti ohitetaan. Toisaaltahan sen kyllä ymmärtääkin, kun on suuri joukko ns. maallikkoja päättämässä aioista, joille Jumalan Sanalla ei tunnu olevan merkitystä. Yhä enemmän tällaisia pappejakin löytyy.

Luterilainen seurakunta on kyllä suurien paineiden alla. Tuntuu siltä, että maallinen puoli yleishumaanein näkemyksineen on määrittelemässä kirkon opin sisältöä yhä voimakkaammin. Perinteisiä vuosituhantisia Sanan luovuttamattomia periaatteita ja niiden kannattajia ollaan sysäämässä syrjään. Rukoillaan, että Saarijärven Luterilainen seurakunta saa Jumalan mielenmukaisen kirkkoherran.

Aiheet: Hankkeet